Steeds meer ondernemingen verhuizen hun data naar de cloud. Ook mkb’s stellen steeds vaker een cloudstrategie op om flexibel te kunnen overstappen naar de infrastructuuroplossing die voor hun onderneming het interessantst is. Op die manier kunnen applicaties en toepassingen met verschillen in performance, veiligheidsvereisten en schaalbaarheid op de juiste plaats draaien. Een cloudomgeving biedt uw onderneming meer flexibiliteit, waterdichte security en eenvoudiger gegevensbeheer. Wilt u weten hoe u de voordelen van de cloud optimaal kan gebruiken? Onze HPE-experts staan klaar om u te helpen.

Wat is het verschil tussen private, public en hybride clouds?

Er zijn drie manieren om cloud services te implementeren: public, private en hybride. Public clouds – zoals Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure worden beheerd door de provider waar u de clouddiensten afneemt. Het is een interessante keuze voor ondernemingen die vooral standaardapplicaties gebruiken en geen maatwerk nodig hebben. Bij een private cloud beschikt u daarentegen over een omgeving die enkel door uw organisatie wordt gebruikt. Die omgeving kan binnen uw eigen datacenter worden opgezet of worden gehost door uw cloudpartner. Bedrijven die bedrijfskritieke applicaties gebruiken, zoals overheidsinstellingen of banken, kiezen vaak voor deze oplossing.

Met een hybride cloud kiest u voor het beste van twee werelden. Op die manier krijgt u de mogelijkheid om data en applicaties eenvoudig te verplaatsen tussen de public cloud en uw eigen datacenter, naargelang de gevoeligheid van de gegevens en de schaalbaarheid die nodig is om de vraag te verwerken. Wat uw onderneming alleen maar veiliger en flexibeler maakt.

HPE helpt u om meer te bereiken met cloud volumes

Om u te helpen met een zorgeloze verhuis naar de cloud, heeft HPE Cloud Volumes ontwikkeld. Deze multi- cloud storageservice, die is ontworpen met het oog op eenvoudige datamobiliteit, geeft u de maximale vrijheid om uw gegevens veilig en efficiënt te verplaatsen tussen uw eigen fysieke server en de cloud. Met deze oplossing verlaagt u uw operationele kosten door uw applicaties altijd in de meest kostefficiënte omgeving te laten draaien.