Als mkb opereert u in een snel veranderend ondernemingsklimaat. Klanten verwachten elke dag meer en het concurrentiespel wordt steeds harder gespeeld. Als u uw onderneming future proof wil maken, heeft u een flexibele IT-omgeving nodig. Een digitale ruggensteun die garant staat voor meer efficiëntie en veiligheid. Het gebruik van sociale media, de opkomst van big data en meer mobiele medewerkers hebben het IT-landschap voor kmo’s hertekend, maar niets heeft zoveel impact gehad als de cloud.

Toch is het geen kleine stap om al uw applicaties en workloads naar de cloud te verhuizen. Kunt u de veiligheid van uw gegevens optimaal blijven garanderen? Houdt u voldoende controle over de oplossingen die u gebruikt? Heeft u voldoende kennis in huis voor een succesvolle migratie? Om die vragen positief te beantwoorden, kiezen veel mkb’s voor hybride IT. Een krachtige infrastructuur waar de veiligheid en controle van een fysieke server wordt gecombineerd met de schaalbaarheid en flexibiliteit van de cloud.

 

In vijf stappen naar een hybride IT-omgeving

 1. Analyseer uw huidige IT-infrastructuur
  Hoe kan u meer bereiken met uw huidig IT-budget? Wil u vooral sneller kunnen werken of heeft u meer behoefte aan eenvoudig beheer van uw gegevens? Uw IT-omgeving veranderen, begint met het aanstippen van uw prioriteiten en het vastleggen van de business goals die u zo wil realiseren.
 2. Stel een realistische planning op
  Voorbereiding is alles. Stel een haalbare planning op en schat goed in welke middelen u nodig heeft om een IT-infrastructuur te bouwen die u helpt om uw vooropgestelde doelstellingen te bereiken.
 3. Bepaal welke applicaties in de cloud zullen draaien
  Bepaal voor elke applicatie in welke omgeving ze het best draait. De vuistregel is dat standaardapplicaties en meer flexibele data naar de cloud kunnen verhuizen, terwijl bedrijfseigen toepassingen beter on-premise blijven draaien.
 4. Kijk naar de toekomst
  Hou ook rekening met de applicaties die u de komende jaren wil gebruiken. Kan u nieuwe IT-omgeving die ondersteunen?
 5. Laat u ondersteunen door de juiste IT-partner
  Zonder gespecialiseerde kennis naar de cloud verhuizen is erg complex en tijdrovend. Ga daarom op zoek naar een betrouwbare partner die u van een succesvolle en zorgeloze cloudmigratie verzekert, zoals HPE en haar business partners.